Automaatbak spoelen

Automaatbak spoelen; voordelig en snel bij BandenPunt Smink.

Schermafbeelding 2014-03-17 om 18.15.56Uw automaatbak spoelen via de PowerFlush methode bij Bandenpunt Smink is een fluitje van een cent. De spoelmachine spoelt en reinigt de automatische transmissie en stuurbekrachtigingssytemen en vervangt alle oude, verouderde olie voor verse, nieuwe ATF olie. Deze innovatieve aanpak van automaatbak spoelen voorkomt dure reparaties als gevolg van automaatbak klachten. Het spoelproces wordt met zeer veel precisie uitgevoerd. Zonder knoeien en sleutelen worden maximale resultaten behaald, waarbij vrijwel de meeste schakelklachten worden opgelost en waardoor een revisie en/of kostbare vervanging van de automaatbak voorkomen kan worden.

Wanneer Bandenpunt Smink uw automaatbak spoelen gaat, doorlopen we een aantal stappen. We zetten ze voor u op rij.

Inventariseren klachten en aansluiten spoelapparaat

Voordat we de automaatbak spoelen gaan, nemen we allereerst met u door of er al klachten aanwezig zijn. Het kan zijn dat de automaatbak geregeld bonkt, slipt of weigert tijdens het schakelen. Het kan ook zijn dat u last hebt van een verhoogd brandstofverbruik of van disfunctionerende kickdown. Daarnaast is het mogelijk dat er (nog) geen klachten zijn en u graag de automaatbak preventief laat powerflushen. Na deze inventarisatie sluiten we het PowerFlush spoelapparaat aan op de leidingen van de automatische transmissie.

Spoelen en reinigen

Terwijl de motor draait, wordt oude olie rondgepompt. Vervolgens wordt een krachtige reiniger aan het apparaat toegevoegd, welke eveneens door het gehele systeem rondgepompt wordt. Ook de oliekoeler, leidingen, kanaaltjes, kleppen en koppelomvormer worden meegenomen. Gedurende het spoelproces schakelen wij zachtjes door de versnellingen heen om 100% zekerheid te krijgen dat het volledige systeem gereinigd is.

Vervangen van alle ATF olie

De olie uit de transmissie wordt na het spoelen en het reinigen volledig uit de automaat gepompt, waarna gelijkmatig nieuwe ATF olie wordt rondgepompt. Er gaat (gescheiden van elkaar) evenveel olie in als dat eruit gaat. De olie wordt dus voor 100% vervangen en niet slechts voor 30 of 40% wat wel gebeurd bij de ouderwetse wijze van olie verversen, waardoor tevens het gevaar bestaat dat klachten door losgeweekt vuil verergeren.

Uw auto is na de behandeling weer klaar voor gebruik en zal weer als nieuw schakelen.

De voordelen van uw automaatbak spoelen en BandenPunt Smink

Tegenwoordig bieden al veel bedrijven een PowerFlush behandeling aan. Wilt u ook uw automaatbak laten spoelen? Kies dan voor de PowerFlush spoelmachine van BandenPunt Smink. U profiteert dan van vele voordelen op het gebied van automaatbak spoelen, maar ook van de vele bedrijfsvoordelen.

Voordelen automaatbak spoelen

 • Onze PowerFlush spoelmachine werkt doeltreffend, is 100% veilig en milieuvriendelijk.
 • Ons PowerFlush apparaat zorgt dat oude en nieuwe olie van elkaar gescheiden blijft.
 • Het reinigingsproces is volledig transparant. De vrijgekomen hoeveelheid vuil is zichtbaar.
 • Ook de stuurbekrachtigingssystemen worden gespoeld, gereinigd en ververst.
 • slijtage wordt aanzienlijk verminderd dankzij betere smering van nieuwe olie.
 • Het brandstofverbruik gaat omlaag, omdat verse ATF olie een beter schakelgedrag bevordert.
 • Powerflushen verhelpt en voorkomt bonken, overmatig slippen, het weigeren van de automaatbak, disfunctioneren kickdown en een schommelend toerental.

 Voordelen BandenPunt Smink

 • Een PowerFlush behandeling wordt door professionele en vakbekwame medewerkers uitgevoerd.
 • Wij behandelen alle soorten automaatbakken, ook CVT’s en DCT’s
 • Wij zijn een RDW erkend bedrijf en BOVAG lid
 • Persoonlijk contact staat hoog bij ons in het vaandel.
 • Onze service is uitstekend.
 • Wij staan zes dagen in de week voor u klaar.
 • Wij bieden budgetvriendelijke tarieven.

Laat u verrassen en ontdek alle voordelen, laat efficiënt en voordelig uw automaat spoelen bij BandenPunt Smink!

Direct informatie aanvragen? Klik hier.